ZAŠTO PLANINA IGMAN?

Dobrodošli na planinu Igman

STVARI KOJE TREBA URADITI DOK STE NA PLANINI IGMAN te OKOLNIM PLANINAMA

Blaga šumska područja planine Igman (1502 m) su uvijek privlačila planinare. Tokom ljeta, ova planina nudi niz označenih biciklističkih staza, kao i mjesta na kojima sportisti, ali i amateri, mogu igrati nogomet, odbojku i košarku.

Ovo područje ima specifične ekološke i klimatske uslove, kao i posebnu floru i faunu, čak postoji i manja oblast sa karakteristikama prašume. Lillium Bosniacum – bosanski ljiljan predstavlja bosansko-hercegovačku endemičnu vrstu koja raste na Igmanu, planini koja ima i svoja lovišta. Tokom XIV ZOI 1984. godine u Sarajevu, Igman je bio mjesto odvijanja takmičenja u nordijskim skijaškim disciplinama, skijanju i biatlonu, kao i u skijaškim skokovima sa skakaonica visokih 70 i 90 metara.

Na Igmanu je uvijek zanimljivo, a ne samo tokom zime. Sa svojom bujnom vegetacijom, predstavlja pravu zračnu banju u blizini grada. Od proljeća pa do kasne jeseni, Igman je najbolje mjesto za šetnju, planinarenje, alpinizam i vožnju biciklom. Ova planina je posebno idealna za one koji vole netaknutu prirodu.

DOBRO JE ZNATI:
  • Vrsta utičnica: F
  • Valuta: BAM - bosanska konvertibilna marka
  • Jezici: bosanski, srpski, hrvatski
  • Vremenska zona: GMT +1 h (s)

DOBRODOŠLI NA PLANINU IGMAN

Otkrijte stvari koje trebate uraditi

Na Igmanu i okolnim planinama

LJETNE AKTIVNOSTI

Ljeti je na Igmanu i okolnim planinama sve samo ne dosadno. Možete raditi toliko toga: šetanje, planinarenje, biciklizam, brdski biciklizam,penjanje uz kanjone, motociklistički sportovi. TANDEMSKI PARAGLAJDING PREKO SARAJEVA Paraglajding tura Sarajevom će vam pokazati zašto ptice cvrkću visoko na nebu, leteći u tandemu sa kvalificiranim paraglajding pilotom. Od aktivnosti u prirodi do ekstremnih sportova, mnogo toga je u ponudi.

Na Igmanu i okolici

ZIMSKE AKTIVNOSTI

Veličanstvene planine, naizgled nepregledno prostranstvo i nevjerovatna svjetlost – najveća regija za zimske sportove u BiH očarava svoje posjetioce prelijepim krajolicima koji oduzimaju dah, a koja spaja prirodu i tradiciju u savršenu harmoniju. Ukoliko želite biti aktivni i istinski iskoristiti svoje putovanje, molimo vas da pogledate listu naših prijedloga za vaše aktivnosti. Snijegom umotani vrhovi planina pozivaju vas na brojna zadovoljstva zimskih sportova na Igmanu. Klasični sportovi, kao što su skijanje, klizanje na ledu, curling ili telemark skijanje su tek neki primjeri beskonačnih mogućnosti.
Otkrijte zimsku zemlju čuda na planini Igman i okolici i dozvolite si da vas obuzme ljepota bijelih krajolika i živopisnih zalazaka sunca.

Odmor na planini Igman

VAŠ SAVRŠENI VIKEND NA PLANINI IGMAN I OKOLICI

Da li planirate odmor ili kraći predah na planini Igman i pitate se koja mjesta na planini Igman i okolini ne smijete propustiti? Naš tim će vam pomoći da spojite nekoliko savjeta za izlete u vikend ispunjen avanturom na planini Igman i Sarajevu. Mi ćemo vas inspirirati aktivnostima na i oko planine Igman.
Želimo da osjetite zadovoljstvo tokom planiranja putovanja na planinu Igman!

KONTAKT

  • Veliko polje bb, Igman
  • Bosna i Hercegovina
+387 33 744 700
info@monti.ba

Ekskluzivne ponude

Budite obaviješteni o našim sniženim uslugama i organiziranim događajima direktno.